You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

12 March 2007

Nxitje kunder kosovareve- Perndiqet politikani

Ndaj politikanit te qytetit Burlöv, Dahn Pettersson eshte deponuar akuza e nxitjes se persekutimit ndaj grupimeve etnike. Ai rrezikon te paditet publikisht nese prokuroria i gjen te vertetuara te dhenat e padise.

Ne nje propozim te partive te aleances per keshillin bashkiak te Burlöv ne shkurt te vitit qe kaloi, politikani Pettersson shkroi " 95% e heroines hyn nepermjet Kosoves. Pa dyshim qe numri i njerezve pa banese rritet kur ne importuam kete droge nepermjet vendimit te Friggebo qe u dha 46 000 Kosovareve leje qendrimi permanente". I informuar per propozimin nga nje tjeter politikan i zones, ndihmeskomisari i policise se rajonit vendosi te deponoje akuzen e nxitjes se persekutimit ndaj grupimeve etnike.

– Nuk bera ndonje vleresim juridik pervec konstatimit se kishte aresye te mjaftueshme per te regjistruar akuzen- thote Michael Storm.

Prokurori i rajonit Mats Svensson vendosi ta hetoje ceshtjen dhe te filloje hetimin paraprak per akuzen nxitje e persekutimit ndaj grupimeve etnike.

Pettersson e mohon akuzen.
– Nuk kam asgje kunder popullit por nese ndodhen ketu duhet t'i rrine larg droges, thote ai.
Sa per te dhenen se 95% e heroines qe qarkullon ne Suedi vjen nga Kosova, Dahn Pettersson thote se ate e ka marre nga policia e qytetit Malmö.

Nderkohe Lars Bjurling, zevendesshef operative per spiunazhin kriminal prane zyres shteterore te Kriminalistikes, thote se shifra i duket teper e larte.
– Shifra qe kemi prezantuar ne eshte qe 80% e heroines qe konsumohet ne Europe vjen nga rruga ballkanike. Ndjek rruge te ndryshme, edhe nga vende te tjera pervec Kosoves, thote Bjurling.
lexuar ne gazetat Metro 20070309, Sydsvenskan 20070308

2 comments:

  1. Ndërkohë, mund të shpreh admirimin tim për reagimin akut të organeve kompetente ndaj tentativës së politikanit në fjalë, të grupëzoj vetëm tek një komunitet, arsyen e hyrjes së lëndëve narkotike në Suedi.(Si politikan fola më duket tani)

    ReplyDelete
  2. Pikerisht kete doja te pasqyroja edhe une. Organet e policise dhe te hetuesise e bejne te pakten detyren e tyre.

    ReplyDelete