You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

31 August 2012

Shkurt si per nxemje...prape emrat shqiptare

Vera po iken dhe me te erdhem dhe ikem edhe ne emigrantet ne Shqiperi.
Trafiku u qetesua pakez ne u cmallem, po pakez, dhe u kthyem te "mihim" ne te perditshmen qe vazhdon.
Kete here vizita ne Shqiperi me rikujtoi nje teme qe e kam shume per zemer. Ate te emrave.
Emrat m'i kujtoji vecanerisht nje publikim i ALUIZNI (Agjensise se Legalizimit Urban te Zonave informale).
Ne te publikoheshin emrat e perfituesve nga legalizmit qe ende nuk kishin paguar per keto.
Gjithsesi ajo qe me ra ne sy mua ishin Emrat.
Duke lexuar emrin mua m'u krijua nje ide (e qarte mgjse totalisht e paprovuar) se mund te kuptoje fare mire moshen e perfituesit, parapelqimin fetar te prinderve, zonen e lindjes dhe te rritjes, qarkun e zhvendosjes (kjo duke pare qarkun ku behej legalizimi kuptohet).
Pak a shume keshtu vajten mendimet e mia:
Shembujt jane te shpikur e jo te marre nga lista te cilen per pertese nuk e ruajta megjitse do te kishte perbere nje ekzemplar te shkelqyer reference.

Rrahman Bajram Rrapushi - legalizonte nje prone ne Korce. Sipas meje personi eshte 50+ vjec bir partizanesh e ne Polici do kete punuar s'ka tjeter.
Eual Kasem Zaganjori - legalizonte nje prone ne qarkun e Durresit. Sipas meje eshte 28 vjec bir studiuesi i kthyer biznesmen.

Kaq per tani se thashe do i bie shkurt.
Me vone do ju defteris pse shprehja "Policia ben me dije se..."  me acaron nervat.


No comments:

Post a Comment