You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

11 March 2015

H2O

Uji
I ka fajet!
Që një me diellin do të bëhet
Ndaj e lë ta ngrohë ta ndajë
Avull ta bëjë molekulen veç nga molekula
Pezull ta ngrejë
Lart lart lart
Derisa ta gjejë vendin mes shoqesh.

Avulli
I ka fajet!
Tek grumbull rri në re të bardha a të hirta
Tokën zileps e ndjell
E tatëpjetë drejt saj si shi lëshohet
Ta lagë ta njomë ta ngopë
E pastaj rreke a lumë në det të rrokulliset përsëri
Pa ngopur.
E tokës si dallgë t'i rikthehet
Larg e afër
Ikë e eja
Derisa lodhja a mërzia përsëri drejt diellit ta çojë.

E dielli
Përsëri i mirë sjellshëm do ta presë
E lart të tjera re të avullta puplore
Do presin radhën.

E të mërzitura
Larg
diellit do duan t'i rrinë
Ndaj do të ngrijnë.

Bora
I ka fajet!
Që diellit e as tokës s'do t'i jepet
Vetëm vezullon e vetëkënaqur
Dhe bie e shtron
E mpin e ngrin
Acaron e ndjell
Derisa lodhet e në ujë kthehet.

Se uji
I ka fajet.
Të gjitha!

No comments:

Post a Comment