You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

25 January 2007

80-20 ...Principi i Paretos

80% te kohes e harxhojme kot. Ne 20% te kohes qe na ngelet arrijme 80% te produktivitetit. Shkurt muhabeti po te dredhim zinxhirin 80% te kohes dhe te fleme 20% do te kemi produktivitet maksimal.
Mos ma vini re xhanem jam njecike e hallakatur ne mendime sot. Po shfletoj nje liber "strategjik" te tipit "kodra pas bregut" me titullin " Svåra samtal" ose shqip "Bisedat e veshtira". Thelbi i librit eshte "mos diskuto po meso"
Pffffffffffftttttttttttttttttttttttttttttt them une
Njeriu po nuk diskutoi nuk meson po rri ne vend numuro.
Ne mos me boten te pakten diskuton me veten. S'themi kot ne shqiptaret "rrahje mendimesh"

7 comments:

 1. M'u kujtua ajo "rrahja" e mendimeve në bazë dhe mënëfund, vendimi merrej pa u rrahur mendimi.I vetmi që rrihej, qe ndokush që nuk qe dakort me ...vendimarrësit!

  ...Dhe hiq word verefication!

  ReplyDelete
 2. Si te urdherosh zotrote!
  U kenaqe nashi ?

  ReplyDelete
 3. rrofsh e.t. se nuk e kisha para veten keshtu :)

  ReplyDelete
 4. Ky libri thoka dhe gjera interesante.ato perqindjet ma prishen çike humorin.e megjithate ajo mos diskuto por meso esh njeçike e egzagjeruar..robi po nuk diskutoi pak , nuk krijon fare sense te ndryshme mendimi..e ç'u pa pastaj.
  ky libri do jete shkruajtur nga vitet 50'te besoj,atehere çdo gje ishte me strikte...

  ReplyDelete
 5. po prit i here se 8 ore gjume s'i bie 20% e 24 orve...

  ReplyDelete
 6. Sigurisht qe jo. Po per te permbushur parimin na bie te shkurtojme orarin e gjumit ;)

  ReplyDelete