You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

24 February 2007

Forme verberie


Sipas nje studimi gjerman rreth 2% e njerezve vuajne nga verberia per tiparet njerezore. Nuk behet fjale per nje verberi figurative por per mosnjohjen e fytyrave apo Prosopagnosia (face blindness)
Sipas studimit defekti eshte i lindur dhe percillet ne menyre gjenetike. Shkaku eshte nje mutacion gjenetik. Gjysma e femijeve me prinder qe vuajne nga prosopagnosia e trashegojne ate. Percjellja eshte e njejte pavaresisht nese femija eshte mashkull apo femer.
Ne shkallen me te rende semundja shkakton mosnjohje te te afermve. Ne rastet e lehta njerezit mund te njohin reth 1000 fytyra por u duhet kohe te mesojne dallimet e tipareve dhe te mesojne te dallojne nje person nga nje tjeter.

1 comment: