You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

21 May 2007

Jo shmue i kudjesshem me fajlet

Spais nje stuidmi ne nje uivtnierset angelz nuk ka apsak renedsi ne cfrae renidtje veondsen gremat ne nje fajle. Ajo qe ka renedsi eshet fkati qe grema e prae dhe e funidt te noddhen rne venidn e duhur; pejsa tejter e gremvae mnud te jene vene kdroa mabs bergut dhe parpe njeiru e lxeon tetksin pa porbelm.

Kjo vejn per aersye se ne nuk lexjome cdo greme vec e vec, por fajlen si tresei.

Nuk di nsee leixmi vjen praa gremezimit korrket te fajleve, por nese fajlet nuk jane shukrar derjt dhe ne vednin e dhuur, leixmi nuk behet ajo ekspeirence inetersante dhe kuptimpolte qe ne deishrojme.

Kutpon ?

14 comments:

 1. Elais, fantastike te pershkruash nje teori duke e ilustruar dhe deshmoj qe ajo qe thote anglezi, te pakten ne shembullun tend, eshte e vertete. Dhe faleminderit se nashti mund te bej gabime sa te dua dhe me justifikim te jene te pranueshme.

  ReplyDelete
 2. Poltësisht koptuj, majde.
  Dukir, me pati adhrur edhe mua kjo dhe, ihsha habutir. Fatanstike.

  ReplyDelete
 3. Kur e levoxa tiltulin ne Rss, thashe qe c'ne kjo "falje"?!!
  Por i bere kurioz, thashe qe ka shqiperuar fjalen 'file' :)
  Dhe me pas erdha ketu... per te gjetur 'justifikimet' e Tenes (Tena:as mos te te shkoje ndermend te besh gabime, s'eshte 'peridha' per te gabuar :P)
  Elais...... eshte e vjeter, ka kohe qe qarkullon ne internet ky muhabet :)

  ReplyDelete
 4. @ Tena: :)
  @ N.Ago: Rrofshin idete e bukura.
  @ Edrus: Teoria eshte e vjeter. Une e praktikova "pak" ne "shiqp" meqe nuk e kisha pare ne kete version ;)

  ReplyDelete
 5. ti mnude ehde te habtitesh por un lexoj me qart kur germat jane renditur 'upside-down'

  ReplyDelete
 6. e kisha degjuar kete teori, por s'me kish qelluar ta shikoja te ilustruar. :) e pranoj teorine, kur jam e lodhur i nderroj vendin germave ne menyre instiktive.

  ReplyDelete
 7. oh ç'ide e zgjuar..me kenaqe Elais:) shume interesant studimi!

  ReplyDelete
 8. Shum bukur e ke aplikuar Elais:)
  Ps: nuk justifikon kjo teori motren time te Parisit e as ate te Stambollit, as edhe Don Zhuanin e Bruxelit:)

  ReplyDelete
 9. pa ç'paske qene more E.T.:))

  ReplyDelete
 10. @ Amour: Mos ngaterro teorine me disleksine.

  @ lisi: Parimi im (ne kete blog)= teori te njohura me ne fund ne shqip. Une ngaterroj me shpesh shifrat sidomos kur jane seri te gjata :(

  @ dy motrat: :)

  @ E.T.: Ke te drejte. Sic e shkrova dhe ne post "... nese fjalet nuk jane shkruar drejt dhe ne vendin e duhur, leximi nuk behet ajo eksperience interesante dhe kuptimplote qe ne shpresojme."

  ReplyDelete
 11. ooops deshirojme dhe jo shpresojme

  ReplyDelete
 12. edrus, na le te bejme ca gabime se na stresove fare.

  Elais, kur shkruaj, shpesh ne tastiere i bie nje germe komshije, ndaj bej gabime dhe me teorine qe ti na shpjegove, hop jam e justifikuar.

  ReplyDelete
 13. @ Tena: Ke nevoje per tastiere me butona me te medha atehere ;P

  Bej shaka. Edhe mua me ndodh shpesh. Perpiqem t'i rilexoj ato qe shkruaj po edhe rileximi eshte po aq i manget sa shkrimi dhe trecereku i gafave mbeten pa korrigjuar:(

  Justifikohem me faktin qe gabimet jane njerezore.

  ReplyDelete