You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

02 July 2008

Fjalekryq+sudoku= KAKURO

Per shokun Edrus dhe entuziastet e tjere te lojerave verore.
Numrat e dhene jane shuma e numrave ne kutite bosh ose "zgjidhja" si ne fjalekryq.
Ne kutite bosh shkruhen numra nga 1-9 (si ne sudoku).
Numrat nuk perseriten ne te njejten rradhe vertikalisht dhe horizontalisht, me perjashtim te rasteve kur radha ndahet nga nje kuti e zeze.

Une po dal te zgjidh pak fjalekryq dhe te pi nje pije freskuese nderkohe.

2 comments:

 1. Atëhere:
  Tek rrjeshti i parë:tre shifrat e para janë sa rezultati i i dyfishit të katrorit të shifrës së tretë, ndërsa dy shifrat e tjera janë një numër "primo" tek të gjashtdhjetat (por jo 67 :P ).
  Tek rrjeshti i dytë: tre shifrat e para është data e shtatorit (sikur të mos kishte 30 ditë :P ) ndërsa dy shifrat e tjera janë gjysma e katrorit të një dozine.
  tek rrjeshti i tretë: dy numrat e parë janë një numër më i madh se 90 por që nuk pjestohet me 2,3,4,5,6,7,8,9 ndërsa tre numrat e tjerë janë numrat e parë të renditur duke u zvogëluar.

  Ohuuuuuuuuu u lodha :
  563X137
  X412X49
  12X132X
  35X395X

  7X7 e bën edhe INA :)

  ReplyDelete