You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

09 October 2008

Embelsire

Ok En!
Po ta plotesoj deshiren.
Receta e embelsires se djeshme (dhe rifreskimi i blogut njekohesisht) vijne ketu.

Kek i thjeshte me mbushje sipas deshires.
  • 3veze
  • 2 dl sheqer
  • 2 dl miell
  • 2 luge caji sode buke
  • ½ dl qumesht

Ndiz soben ne 250 grade dhe lere te ngrohet. Rrih vezet me sheqerin (sa te zbardhen). Hidh soden e bukes dhe perziej ngadale miellin. Rrihe perzierjen me qumeshtin sa te behet nje mase e njetrajteshme. Hidhe masen e pergatitur ne nje tave me permassa 30*40 cm ku ke vendosur nje leter pjekjeje. Fute ne furre dhe piqe per 5 minuta. (ose 8 minuta ne 200 grade). Kujdes se mos digjet. Ihoprullad rulltårtaHiqe masen nga furra dhe ktheje direkt ne nje leter pjekjeje ku ke hedhur pak sheqer pluhur. Hiq letren e poshtme (qe perdoret per te mos e lejuar kekun te ngjitet ne tave).

Shtro nje shtrese receli ose prevedeje njetrajtesisht mbi kek (reth 2 dl). Mund te shtrosh nje perzierje me fruta pylli dhe djathe philadelphia, kesella me shije frutash ose gjalpe te perzier me kakao dhe sheqer. Mblidhe kekun ne forme ruli. Lere te ftohet para se ta presesh ne feta per servirje.

PS: Fotot vijne ngawww.recepten.se
PPS: Keku im u mbush me djathe te njome me luleshtrydhe dhe lime.

2 comments:

  1. mmm yummy..flm shoqe.fundjave me xixa paç

    ReplyDelete
  2. S'ka perse. Eshte vertete recete e thjeshte/ e shpejte dhe e gatim i kollajshem per t'u bere kur pret vizite. Mendo ne me pak se 20 min ke dicka gati per te servirur.

    ReplyDelete