You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

27 August 2014

Muzikë me vlera - tekst i shqiperuar


Nën sipërfaqe - 
 kenge nga Uno Svenningson


Nën sipërfaqe


ka imcake e kolosë
Nën sipërfaqe 

ka dhe gaz po ka dhe lotë 
Ka shumë gjëra që rreth ndodhin
që ne s'mundim t'i kuptojmë  


Por gjithmone e gjejme pergjigjen

thelle ne fund te vetes sone

Nen siperfaqe
E di e di e di qe ti aty je
e di e di e di qe ti aty je
e di e di e di qe ti aty je

Qeshje pije e dolli 
pas pak ka kaos aty
dikush shkelmon
mbi nje te pafaj
nje te pashanc

E shoh ate askush s'e ve re
as une as ti jo nuk e sheh
e stermadhe frika 
me ndalon vuajtjen t'ja njoh  

Nen siperfaqe
nga vetja me vjen turp
Nen siperfaqe
imazhi djeg si urth

E di e di e di qe ti aty je 
e di e di e di qe ti aty je
e di e di e di qe ti aty je 

Dhe mendoj une shpesh per ty
po te ishe vllau im
edhe une do isha shndruar ne 
perbindesh utan kthim

Kur e shoh keqligesine 
qe njerzimi e cliron
vuajtjet e pakuptim
nuk arrij ta kuptoj dot
qe te gjithe ne kemi qene
te pandihme si femi
ndonjehere kemi dashur 
pa limite pa kufi 

Nen siperfaqe 
te gjithe jemi imcake
Nen siperfaqe
nervi shpirtrat mpak


Kjo eshte nje nga kenget me te bukura e me te prekshme te muzikes suedeze. Teksti qe me pak fjale percjell dhunen, mos nderhyrjen e vezhguesve, alkolizmin, ndjenjen e fajit etj ka nje melodi e nje ritem te vecante. Nuk pretendoj se perkthimi qe bera i percjell te gjitha nyancat e kenges po u perpoqa ti permbahem ritmit te saj. 

No comments:

Post a Comment