You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

08 February 2007

Perseri per emigracionin

Fotoja e bashkangjitur i referohet nje libri dokumentar te titulluar:
"Pas gjimnazit te gjithe shoket tane kane marre arratine jashte shtetit!"
Libri eshte shkruar ne 2002 si nje forme dokumentari. Kohet e fundit behet gjithmone e me e zakonshme qe te rinjte suedeze kalojne nje pjese relativisht te gjate te rinise jashte vendit. Shume prej atyre qe largohen zgjedhin te banojne ne ndonje kryeqytet europian. Pyetjet qe shtrohen nder te tjera jane: Pse largohen ? Pse qendrojne nje pjese ketu? Pse kthehen ata qe kthehen? Cilat paragjykime u vertetohen dhe cilat hidhen poshte?
Libri eshte nderthurje intervistash, meditimesh, refleksionesh dhe eksperiencash personale. Perpjekja e autoreve eshte te bejne njefare analize per rezultatet qe ky fluks emigracioni i sjell shoqerise suedeze. Nje nga problemet me interes per te gjithe "emigrantet" eshte ndjenja e vecante e "shkeputjes" kur jeton jashte shtetit.
Autoret: Lisa Irenius ka studiuar shkence politike dhe eshte gazetare e lire nder te tjera per gazeten Svenska Dagbladet. Madelaine Levy ka studiuar per gjuhe-letersi dhe punon si gazetare e lire. Ka qene nje nga iniciatoret e revistes letrare Mono.
Te dyja jetojne ne Paris.

1 comment:

  1. dhe te mendosh qe ne France vetem tashti kane filluar te konstatojne qe te rinjte frances ikin nga atdheu per te gjetur me mire jasht shtetit.

    ReplyDelete