You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

05 December 2007

Për zgjimin e intelektualit- marre nga Koha Ditore

Sapo lexova kete Editorial te shkruar nga nje miku im. Mendoj se bart idera qe ja vlejne te diskutohen (dhe jo vetem ne kuadrin e Kosoves). Po vendos paragrafin e pare te editorialit ketu si dhe linkun ku mund te gjeni editorialin e plote ne shqip dhe anglisht.

"Për zgjimin e intelektualit

(Koha Ditore, 4 nëntor 2007)

Dardan Velija
Mungesa e debateve publike në mes të intelektualeve ka bërë që thashethemet të jenë mediumi i krijimit të politikave

Kosova po kalon një fazë të transicionit të thellë. Kurrë në histori, shoqëria kosovare nuk ka pësuar transformim social sa në këto tetë vitet pas hyrjes së trupave të NATO-s. Kalimi nga aparteidi në njëfarë lirie dhe nga komunizmi në njëfarë demokracie kanë prekur thellë çdo nivel të jetës në Kosovë. Kjo ka dezorientuar shoqërinë dhe ka tundur sistemin e vlerave. Kurrë në historinë e këtij vendi nuk ka pasur nevojë më të madhe për gdhendje të agjendës nga intelektualët. "


Marre nga www.dardanvelija.blogspot.com

3 comments:

  1. sa te ngjashme i paskerkemi problemet?!

    ReplyDelete
  2. N.Ago: Gezohem qe te shoh verdalle serish mik :) Dhe ke te drejte editoriali eshte interesant dhe te ve ne mendime.

    Selfmaderadio: Identike do te thosha.

    ReplyDelete