You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

30 September 2014

Nga pak bestyte

Mendoja se ishte vakumi i mosbesimit ne te cilin qe bente qe asnje shqiptar te mos i shpetonte bestytnise. Te ruhej nga syri i keq, nga macja e zeze, te mbante hudhren me vete, apo patkoin e kalit ne dere apo ndonje gje te ngjashme e personale si hajmali.

Sa me shume shkon koha aq me shume shoh se nuk ka asnje njeri te cfaredo lloj kombesie qe te mos jete pak bestyt. Shpesh here nuk e pranojne. Por faktet jane aty. Edhe provat. Edhe veprat.

Ja disa (pa dallim orgjine)

 • te martat dhe te premtet jane dite tersi. Edhe sikur gjithcka te shkoje mire do te kete te pakten pak sherr. 
 • e merkura eshte dite me fat. 
 • e shtuna eshte dite me fat dyfish sa e merkura
 • macja e zeze sjell habere te keqia
 • nese humbet dicka vendos gersheren ne parvazin e dritares dhe gjeja e humbur do te rigjendet
 • nese humbet dicka eja rrotull dhe thirr "rrodhe, rrodhe, koke rrodhe nem ate qe me vodhe" dhe gjeja e humbur do te rikthehet
 • nese thyen dicka te kane ngrene me sy keq dhe gjeja qe thyhet te ruan nga semundja apo efektet me te keqia te syrit
 • nese flet per semundje ose fatkeqesi qe i ka ndodhur dikujt tjeter mund te evitosh qe te te ndodhi ty duke trokitur tre here ne dru (ja percjell drurit) 
 • letrat e dashurise nuk duhen postuar diten e krishtlindjeve
 • nese fut lopate ne shtepi dikush do te vdese 
 • e fundmi lexova per gersheren ne parvazin e dritares 
 • nese e fshin shume shtepine mund te rrezikosh te nxjeresh prej saj gjithe lumturine (kineze)
 • kur te ha dora e majte do marresh para
 • kur te ha e djatha do japesh ose do presesh vizita (meqe pershendetjet behen me te djathten)
 • kur te ha kemba e majte do presesh vizita 
 • kur te ha e djatha ke rruge per te bere 
 • dhe kur te kruhet veshi dikush po flet per ty
Kaq e dita kaq e thashe...kush te doje te vazhdoje se ja lashe :) 

No comments:

Post a Comment