06 October 2014
Llokume pa xhelatinë
Llokume me arra:
Perberesit:
500 gr sheqer (5,5 dl)
1 luge kafeje leng limoni
130 gr niseshte (2,5 dl) misri
sheqer pluhur
Pergatitja:
1. Lyej nje forme katrore me vaj (20 cm x 15 cm)
2. Perziej sheqerin me 5 dl uje dhe lengun e limonit ne nje tenxhere me fund te trashe. Ngrohe ngadale sa te shkrihet sheqeri. Mos e lejo te marri vale pa u shkrire i tere sheqeri sepse rezikon te krijoje kristale anash.
3. Vure te vloje pa e trazuar me. Ruaje me termometer gatimi deri sa te arrije 109 grade.
4. Ne mungese te termomentrit ruaje deri sa te filloje te krijoje fije (fije: nese pikon nga perzierja ne nje gote me uje dhe sheh te krijohet nje fije atehere eshte gati.) Do rreth cerek ore
5. Ziej 2 dl uje . Perziej niseshtene ne 1 dl uje dhe hidhe ne ujin e zier sa te behet si paluze. Hidhe perzierjen e niseshtese ne shurupin e trashur.
6. Zieji se bashku ne temperature mesatare duke i trazuar derisa masa te behet si ngjitese me ngjyre bezhe te celet, shto lengun e limonit dhe disa pika ngjyrues. Perzieje rreth cerek ore.
7. Shtoi arrat dhe hidhe masen e pergatitur ne formen e vajosur me pare. Hidhi siper pak niseshte. dhe shtrohe mire ne forme.
Lere te ftohet 12-24 ore.
Ktheje formen ne nje tryeze te shtruar mire me niseshte dhe sheqer pluhur.
8. Preje ne forma katrore me thike te mprehte dhe rrotulloi ne perzierje niseshteje e sheqeri.
9. Lere te forcohet edhe ca dhe para servirjes pudrose edhe njehere me sheqer e niseshte.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment