You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

11 February 2015

Perla poetike (ne shqiperim te lire)

[e bart zemren tende me vete (e bart ne te)] e.e. cummings
E bart zemren tende me vete (e bart brenda
ne zemren time) nuk jam kurre pa te (kudo
shkoj ti je me mua zemer dhe gjithcka bej
behet dhe nga ti shpirt)
Nuk i trembem
asnje fati (se ti je fati im i embel) nuk dua
asnje bote (se e bukur ti je bota ime, e vertete)
dhe je ti gjithecka nenkuptoi nje hene
dhe gjithcka dielli ngahere kendoi je ti
ketu qendron sekreti me i thelle qe askush s’e di
(ketu eshte rrenja e renjes dhe gonxhja e gonxhes
dhe qielli i qiellit i pemes se quajtur jete qe rritet
me lart sec shpreson shpirti e sec mund te fshehe mendja
dhe kjo eshte mrekullia qe vec e larg i mban yjet
e bart zemren tende me vete (e bart ne zemren time e bart)
 
[i carry your heart with me (i carry it in)] e.e. cummings
i carry your heart with me(i carry it in
my heart)i am never without it(anywhere
i go you go, my dear; and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
i fear
no fate(for you are my fate,my sweet)i want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it’s you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you
here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart
i carry your heart(i carry it in my heart)
 
 
 

No comments:

Post a Comment