You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

22 March 2015

Perla muzikore në shqipërim të lirë: Mos bë asnjë pyetje

Teksti me poshtë është shqipërim i "Ask Me No Questions" të Wendy Mcneill për të cilën kam folur dhe më parë. Teksti orgjinal në anglisht më poshtë vjen nga Songmeanings
Kënga mund të shijohet ketu

MOS BË ASNJË PYETJE

Unë hyra në kopësht dhe e di se çfarë pash'?
Gjak t'freskët mbi pupla dhe dhelpërushin plak
Që qeshur e çirur më pa drejt në sy
Tha mos bëj asnjë pyetje s'të rrej asnjë fij'.

Nga erdhe poftise? Sa gjatë do të rrish?
Si mace kurioze me pyetje zur' pritë
Kish shumë për të thënë kjo dihej vetdish.
Më tha nga parajsa po dhe nga vetë
Ferri vij.

Dekada të tëra kam gjuajtur shumë
Po rri incognito e ndërroj shpesh formë
Njëherë vij njeri i njohur i ditur
Njëherë vij si fjalë natës pëshpëritur

'Them e sheh nuk flitet për shpresë, mos u bë naive kërko të vërtetë
Me mua kërce të t'jap siguri të t'jap ç'të duash, edhe lumturi

Ktheva majat nga thundrat dhe vrapit ja dhashë 
Pas meje shpejt rendi zemra duke i rrahë
U ktheva ta shihja po qiellit humbi
Një dyzinë korbash e qanin sa mundnin

Thanë "mos bë asnjë py'tje, s'të rren asnjë fij' "
Thanë " mos bë asnjë py'tje, s'të rren asnjë fij' "

______
Original lyrics Ask Me No Questions
i walked in the garden and what did i see?
fresh blood on some feathers and an old coyote
smiling and growling, looked straight in my eyes
said 'ask me no questions, i'll tell you no lies'

where did you come from? how long will you stay?
like a curious cat, i kept firing away
he had a great story , that much i could tell
he said, 'i am from heaven and i am from hell'

'for decades and decades i've hunted and roamed
but i go incognito no shape of my own
sometimes i am human and rather well known
sometimes i' m the whisper on your nights alone'

'i'll say,
can you see, it's not about hope, it's not about truth, don't be naive
so come dance with me, i'll keep you safe-give you all you can take-
i'll make you happy'

i spun on my heal and i ran toward the street
he was so close behind me i could hear his heart beat
i turned round to face him but he took to the sky
and a dozen old blackbirds started to cry
they said, 'ask him no questions, he'll tell you no lies'
they said, 'ask him no questions , he'll tell you no lies

No comments:

Post a Comment