You are exactly where you need to be, You are not missing out, falling behind, doing it wrong, not trying hard enough. Whatever opinions you may have about it, however imperfect. THIS IS YOURS WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS P E R F E C T !

20 August 2019

Love

I know I say it a lot
Cause I can't love you not.

I LOVE you
I love You
Have I said it today? 
You find the question annoying
It's showing
And yet.
I say it without regret.
I can't keep it in.
It errupts from within
I can't show it enough
So to fill up this drough
I love

Quenching a need
To repeat

22 March 2017

Words

The words you use
the words you hide
They tell a tale of high & might.

The words you hide
the words you use
They tell the tale of the abuse.

The words you learn
Those you forget
They tell the tale of your regret.

The ones forgotten
Than relearned
They do speak volumes of your yearns

The words you got
The words you left
The story shows how much they meant

The words you left
The new you got
Can't be no else by real growth.

The words I sent
This message with
They wanted out. Wanted to breath.

Go find YOUR words
Now if you please.
Let them tell you the things you miss.

01 March 2017

Blogg 100

100 postime në 100 ditë.
Ky është plani i thjeshtë.

Përpjekja do të jetë të vijë edhe pak përmbajtje.
1-shi nuk e plotësoi. Ndoshta kompensohet gjatë ditës.

Lum kush të rrojë...

Të ndihmosh (pak Kierkegaard gegnisht)

Ta ndihmosh dikond

Nëse due ta shpie dikond

Drejt nji qëllimi t'caktum 

Ma s’pari duhet ta gjej

Aty ku ndodhet

E q’aty t'ja nis.


Ai që s’un e ban

Gënjen vedin

Kur beson

Se mund t’i ndihë kujt.


Për ta ndihmue kond

M'asht dash me kuptu doemos

Ma tepër se ai vet’

Por ma s’pari

Çka ai din

 

E nëse s’muj

Nuk ban dert

Që munem e di shum' ma tepër


Nëse due gjithqysh me tregue

Sa shumë dij e mund

Kjo mvaret prej se jam mendjemodh e kryenalt

E due në fakt me m’admiru tjetri 

Jo me e ndihmue.


Çdo ndihmë e vërtetë nis me përulsi

Para atij që ndihmon

Ndaj duhet ta kuptoj se

Kjo me ndihmue kond

S’o me e zoterue

Po me dash me i sherby.

 

E nese s’e di askaq

As me ndihmue kerrkon s’di!

Shkruar ne gjysmen e pare te 1800.

27 February 2017

Qeni

Qeni që leh nuk të ha.
Qentë le të lehin karvani të shkojë përpara.
Kujto qenin bë gati shkopin.
#skasishqipja

Kaq.
Në 1 mars fillon sfida e re. 100 postime në 100 ditë. Blog100.
Pa hë njëherë...

19 January 2017

Mindfulness

Këshilla vetes dhe të tjerëve

1. Mos gjyko
Mos e gjyko veten as veprimet e tua.  Nuk janë të mira apo të këqija. Nuk je më i/e mirë apo më i/e keq/e se dikush tjetër.

2. Tolero
Ki aftësinë për të kuptuar e duruar vonesat dhe shtyrjen (edhe pafundësisht) të gjërave. Çdo gjë kërkon kohën e vet. Dije që gjërat do marrin atë kohë që duhet për të bërë atë që duhet bërë.

3. Ji kurioz
Shihi gjërat me sytë e kuriozitetin e një fëmije. Provo diçka të re. Përpiqu të veprosh ndryshe. Prano se je fillestar - edhe në përsëritje dhe shihi gjërat nga këndi i padijes inteligjente. Sa herë që bën diçka, mëson më shumë për veten dhe të tjerët.

4. Ki besim
Besoi instinktet e tua. Besoi procesit zhvillues. Beso se do t'ja dalësh.

5. Jeto të tashmen
Qëndro në këtë moment. E tashmja është po aq e mirë sa e shkuara. Shijoje këtë moment dhe mos u përqendro vetëm në përpjekjet për rezultatet që do të vijnë.

6. Prano
Njihi ndjenjat e tua dhe shihi për atë që mbartin. Prano ç'ka ndodhur dhe ç'ka qenë. Ç'është bërë është bërë.

7. "Let it be"
Çlirohu nga paragjykimet për veten (dhe të tjerët). Leri të harrohen gjërat që të  pengojnë.

04 November 2016

Libër (variacione të së njëjtës teme)

Ti je si libri që gjithmonë dua të lexoj.
Fillimin, mesin, fundin e prapë ta rifilloj.
Të shkruaj midis reshtash
të harrohem.
Si faqet që ngjyrosen të shndërrohem.

Ti je si libri që s'do vdesi kurrë.
Kapitujt paragrafët referencat.
Gjithmonë të papritura koincidencat.

Ti je si libër...

Boken

Du,
är boken jag alltid velat läsa
Från pärm till pärm
inte bara förord och ingressen.
Kludda på sidorna markera allt jag gillar
I världen din förloras bort
Som av synvillor

Du, är boken jag alltid velat läsa.
Början till slutet och tillbaks i minnen resa.
Åter igen
Och sen igen på nytt.
Varje kapitel varje stycke som förbytt.
För varje ord jag märker märker mig.
Därför trivs jag knappast utan dig.

19 October 2016

Udhëzime

Secili bën atë që do
Dikush atë që mund
Tek era gjethen përkëdhel
E vala varkë përkund.

Secili bën atë që do
Dikush atë që mund
Mbi krahë botën ndoshta ngre
A bota e vë përfund.

Secili bën atë që do
Dikush atë që mund
T'ja masësh hapin tjetrit lehtë
Kur tëndin s'sheh kurrkund.

Secili bën atë që do
Ti bëj atë që mund...

18 September 2016

Reading

Human.
I am.
An open book.
But you can only read the words you know.

Human.
You are.
An open book.
But I can only get the words I know.

And yet it's good.
It could've been letters though.

And yet it's good.
A chance to learn is saved,
To but a few.